Klinikai vizsgálatok

Összehasonlító és tolerancia vizsgálatokat végeztek a SEDATIF PC esetében a felnőttkori ideges állapotok és alvászavarok kezelése kapcsán. A tanulmányt *Dr. F. Questel vezette és Statmatic statisztikai módszerrel analizálták.

A kettős vak kísérletet Diazepam 2mg hatásával szemben vizsgálták:

  • A kísérletbe bevont 60 felnőtt közül a SEDATIF PC-t szedő csoportból 23 beteg, a Diazepam-ot szedő csoportból 25 beteg szedett valamilyen gyógyszert a kísérlet előtt. A SEDATIF PC-t szedő csoportból a betegek 74%-a hatékonyabbnak tartotta a kezelést az előzőnél (6% tartotta kevésbé hatékonynak), míg a Diazepam-ot szedő csoportban ez az arány 47%-os volt (13% tartotta kevésbé hatékonynak). A SEDATIF PC szedésével az alvási idő jelentősen megnőtt; csökkent az idegesség. Ezek a hatások tapasztalhatóak voltak a Diazepam-ot szedők körében is, de nem olyan mértékben. Fontos különbség volt, hogy míg a Diazepam-ot szedő betegek 53%-a tapasztalt aluszékonyságot, addig a SEDATIF PC-t szedők csoportjában a betegek 0%-a.
  • A SEDATIF PC egyszerre enyhíti a mentális (nyugtalanság, idegesség, álmatlanság, szorongás) és a testi tüneteket (görcsök, emésztési tünetek).
  • Hatékonysága mellett bizonyítottan nem okoz aluszékonyságot, függőséget, nincs gyógyszerkölcsönhatás veszélye.
  • Ezek alapján a vizsgálat hatásos alternatívaként ajánlja a SEDATIF PC-t az ideges állapotok, alvászavarok kezelésében.

Homeopátiás komplex gyógyszer hatása állandó és átmeneti szorongásra és alvászavarra: megfigyeléses vizsgálat

  • Forrás: Effect of a homeopathic complex medicine on state and trait anxiety and sleep disorders: an observational study; Coppola Luigi, Montanaro Fabio; in: European Journal of Integrative Medicine 4S (2012) 124-201;142p; PP-043.
  • A vizsgálat során azt kívánták megfigyelni, hogy bizonyos mutatók alapján hogyan változik az alvászavar és szorongás minősége a Sedatif PC homeopátiás komplex gyógyszerrel történő egy hónapos kezelés során. A megfigyeléses vizsgálatot a G. Rummo Kórház (Benevento, Olaszország) dietétikai és komplementer medicina tanszéke irányította. 71 személy vett részt a vizsgálatban, akik gyógyszert kaptak (Sedatif PC). 2010. január 1. és 2010. december 31. között legalább kétszer látogatták meg a kórházat, és a második látogatás legalább 30 nappal az első látogatást követően történt. Az alvás minőségét úgy értékelték, hogy analizálták, hogy a beteg hány órát aludt minden egyes éjszaka, illetve meghatározták a felébredések számát.
  • Következtetések: A tanulmány kimutatta, hogy a szorongás és az alvászavarok kezelése Sedatif PC-vel szignifikáns javuláshoz vezetnek, még viszonylag rövid idő alatt is. Továbbá kimutatták, hogy a hatást nem befolyásolta a nem, az életkor, a kiinduláskor megfigyelhető szorongás.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!