Az álmatlanságról bővebben

A SEDATIF PC

  • csökkenti a szorongást, érzelmi ingadozást, ingerlékenységet
  • enyhíti az alvászavarokat
  • enyhíti a stressz, túlhajszoltság tüneteit
  • nem okoz hozzászokást, függőséget
  • idősek, kisgyermekek, hiperaktív gyermekek is szedhetik
  • más gyógyszerrel együtt is alkalmazható
  • nem befolyásolja a gépjárművezetést
  • alkalmazásával kapcsolatban eddig mellékhatást nem jelentettek
  • 6 féle növényi eredetű hatóanyagot tartalmaz

Elaludni olyan könnyű, és mégis milyen nehéz lehet, ha álmatlanságban szenvedünk. A felnőttek 15-25%-a rendszeresen tapasztal alvásproblémákat. Vannak olyanok, akik elaludni sem tudnak, míg mások felébrednek az éjszaka közepén, és utána ébren maradnak. Fontos tudni, hogy nem mindannyiunknak van szüksége 8 óra alvásra, van, aki 5-6 óra alatt is tökéletesen kipiheni magát. Ha pihenten ébredünk, eleget aludtunk.

Az alvás szerepe életünkben a mai napig nem tisztázott teljesen. Az agy pihenéséhez szükséges, de hogy az alvás állapotát mi váltja ki, erről több feltételezés létezik. Lehet, hogy az agy oxigénellátása csökken, elképzelhető, hogy bizonyos kémiai anyagok felszabadulása altató hatású, de egyes feltételezések szerint egyszerű ingerválaszról van szó.

A legtöbb embernek 7-8 óra alvásra van szüksége. Sajnos az alvászavar egyre gyakoribb probléma. A népesség mintegy 22 százaléka mondhatja el magáról, hogy zavartalanul, jól alszik. Egy-két nyugtalanul töltött éjszaka nem számít alvászavarnak, ha azonban hosszú ideje, rendszeresen fennáll a probléma, a kialvatlanság testi és lelki tünetekhez vezethet.

Alvászavar hátterében állhat szervi baj, ilyen pl. a légzési nehézség bizonyos szív- és tüdőbetegségek esetén, a gátolt orrlégzés vagy a prosztataproblémák. A horkolás során kialakuló oxigénhiányos állapot is felébresztheti az alvót, álmatlanságot okozhat a túl későn elfogyasztott, nagy mennyiségű étel vagy koffeintartalmú ital is. Mégis, az ok legtöbbször lelki eredetű. Gyakran szorongás, depresszió vagy gyász felelős az alvászavarért. Amikor kialakul a probléma, a félelem attól, hogy képtelen lesz elaludni, tovább ronthatja a beteg állapotát.

Az alvászavarok közé soroljuk a rémálmokat, az alvajárást, fogcsikorgatást is, ezek a tünetek leggyakrabban gyermekekre jellemzőek.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!